Maškarice donijele radost na Korzo

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. veljače 2016. - 9:45

Dan kada po gradu skače preko 5.000 malih snjegovića, anđela, žabica, vjetrenjača, klaunova, (raznobojnih) šišmiša, legića, kolačića, Malaca/Miniona (samo njih nekoliko grupa)… sretan je dan! I znači da  je to bio dan kad je Rijekom protutnjala još jedna Dječja karnevalska povorka.

Maškarice posložene u 69 šarenih vrtićkih i osnovnoškolskih grupa u dva i pol su sata trajanja povorke pokazale svu raskoš svoje mašte, ali i veliki trud koji su uložili u izradu maski. Maskiranih je bilo i u publici, pa je Korzo na jedan dan izgledalo kad da nije s ovoga svijeta. Baš kako i priliči petom godišnjem dobu.
Za povorku su okupljene “zagrijali” zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje s nekoliko koreografija od kojih se zavrti u glavi. Uslijedilo je tradicionalno primanje predstavnika maškaranih grupa kod gradonačelnika Vojka Obersnela na pozornici na Korzu, nakon čega je mala povorka mogla i službeno krenuti. Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak poveli su veselu kilometarsku kolonu zajedno s ovogodišnjim princem i princezom, petogodišnjim Thomasom Velčićem i jedanaestogodišnjom Emom Sveško. Čelo povorke su krasile i prva pratilja princeze Elena Bartula i druga pratilja Lorena Smojver te prva i druga pratilja Kraljice Riječkog karnevala Sara Kinkela i Daria Čop.