Miroslav Radman primio odličje Legije časti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. listopada 2020. - 11:25
Autor: 

Hrvatskom biologu Miroslavu Radmanu, koji ima i francusko državljanstvo, 8. listopada je u Splitu uručeno francusko državno odličje Vitez Nacionalnog reda Legije časti, javlja Hina.

Predajući mu to odličje, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj Gaël Veyssière je za Radman rekao da je nasljednik Ruđera Boškovića.

“U velikoj znanstvenoj obitelji Vi ste, kroz svoju dvostruku francusku i hrvatsku kulturu, dostojni nasljednik prosvjetiteljskih ličnosti poput Ruđera Boškovića”, istaknuo je Veyssière na svečanosti u Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS). Po riječima francuskog veleposlanika,  nedavna Radmanova istraživanja –  pionirska u molekularnoj biologiji,  dovela su ga do znanstvene potrage koja se dotiče mita o čudesnoj vječnoj mladosti. Naglasio je kako su Radmanove zasluge su višestruke, te je  s pravom prepoznat u svjetskoj znanstvenoj zajednici koja mu je  dodijelila, kako se izrazio, impresivan broj nagrada.“

Zahvaljujući na priznanju, Radman je podsjetio kako ga  je prije osam godina tadašnji francuski predsjednik Francois Hollande proglasio dobitnikom odličja Viteza Nacionalnog reda Legije časti, te da mu se sad dodjeljuje to odličje.

Lead Zahvaljujući na priznanju, Radman je podsjetio kako ga je prije osam godina tadašnji francuski predsjednik Francois Hollande proglasio dobitnikom odličja Viteza Nacionalnog reda Legije časti, te da mu se sad dodjeljuje to odličje na svečanosti u Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS) u Splitu