Nastup klape ''Jadran'' iz Tivta na Zagrebačkom adventu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 14. prosinca 2019. - 9:06

Gosti Hrvatske matice iseljenika, klapa ''Jadran'' iz Tivta, nastupit će u subotu u 12.30 sati na zagrebačkom Adventu na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici u sklopu novog programskog koncepta – World Ethno Advent . Program na središnjem zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine.

Manifestacija je organizirana je u suradnji s Etnografskim muzejom koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja, a uključuju se i hrvatske klape te kulturno-umjetnička društva Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Gostovanje klape organizirano je u sklopu suradnje s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem

Tivatska klapa ''Jadran'' osnovana je prije 47 godina i najstarija je klapa na području Crne Gore. Iza njih su brojni nastupi, a na repertoaru klape nalaze se izvorne bokeljske i dalmatinske pjesme, skladbe s klapskih festivala te popularne mediteranske pjesme obrađene za klapsko pjevanje.

Sadašnji sastav klape čine amateri zaljubljeni u klapsku pjesmu: Bruna Matijević Perčin – prvi tenor, Branko Lasić – drugi tenor, Dejan Deković – drugi tenor, Damir Nikolić – drugi tenor, Ivo Sindik – bariton, Srećko Elkaz – bariton, Kuzma Novak – bariton, Davor Kaštelanović – bas, Milenko Miško Vulović – bas, Ilija Milošević – bas – glazbeni voditelj klape.