Održava se 8. sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu prava nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. ožujka 2019. - 8:34
Autor: 

Jučer je započela  8. sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu prava nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Sjednica se održava godinu dana nakon 7. sjednice, u planiranom i redovitom terminu što je ujedno pokazatelj usmjerenosti vlada obiju država na promicanje manjinskih prava.

Na sjednici se raspravlja  o obostranoj zaštiti manjina i aktualnim pitanjima položaja hrvatske odnosno srpske manjine, koje žive u dvjema državama, a razmatrat će se provedba preporuka koje je Odbor donio na prethodnoj sjednici.

Hrvatsko izaslanstvo predvodi Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i supredsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora, a srpsko izaslanstvo predvodi dr. Ivan Bošnjak državni tajnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i supredsjedatelj srpskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora.

Drugi dio sjednice održat će se danas, 13. ožujka u Pakracu, u Vijećnici Grada Pakraca (Trg bana J. Jelačića 1), a vrijeme predviđeno za izjave supredsjedatelja na rasporedu su u vremenu od 12.15 do 12.30 sati.