Podrška Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske hrvatskoj zajednici u CG

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 27. veljače 2022. - 9:52
Autor: 

U nastavku vam u cijelosti prenosimo podršku Nacionalne zajednica Crnogoraca Hrvatske, hrvatskoj zajednici u CG, povodom iseljavanja HNV CG iz prostorija Doma kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi.

 

Poštovani prijatelji,

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske najoštrije osuđuje pokušaje pojedinaca iz struktura vlasti Opštine Tivat na iseljavanju HNV CG iz prostorija Doma kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi, koje hrvatska zajednica koristi dugi niz godina i koji su bitan uvjet njihovog organiziranog, programskog djelovanja na očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta Hrvata u Boki Kotorskoj i Crnoj Gori kao cjelini.

Apeliramo na crnogorsku javnost i institucije da spriječe ovaj pokušaj svojevrsnog lokalnog političkog „obračuna“ pojedinaca i grupa, koji može završiti potpunom blokadom i onemogućivanjem djelovanja i rada HNV CG.

Temeljem dugogodišnje suradnje koja datira još iz vremena građenja i obnove porušenih mostova i obnavljanja povjerenja dvije države, NZCH vam pruža punu podršku na poduzimanju svih zakonskih aktivnosti vezanih uz očuvanje statusa u navedenom prostoru Doma kulture u Donjoj Lastvi.