Predsjednici Republike dodijeljena nagrada „Večernjakov pečat 2018.“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. svibnja 2018. - 11:31

Predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović dodijeljeno je u Mostaru posebno priznanje „Večernjakov pečat“ kao 'Promicateljici europskih vrijednosti' na manifestaciji u organizaciji Večernjeg lista Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri Večernjeg lista Bosne i Hercegovine odlučio je dodijeliti poseban „Večernjakov pečat“ hrvatskoj Predsjednici zbog njezine potpore europskim integracijama Bosne i Hercegovine i zemalja jugoistoka Europe.

U obraćanju u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je dobila priznanje Republici Hrvatskoj. "Ovo je priznanje Republici Hrvatskoj i nastavit će podržavati Bosnu i Hercegovinu na njezinu europskom putu. Nastavit će Hrvatska ulagati ne samo u infrastrukturu, nego i u zajedništvo ovdje", kazala je Predsjednica.

Dodala je kako je Bosni i Hercegovini potrebna europska perspektiva. "Naziv ove manifestacije je Europsko proljeće. Europsko proljeće je potrebno Bosni i Hercegovini. A Europska unija mora znati da joj treba Bosna i Hercegovina. U tome će vas Hrvatska nastaviti podržavati", dodala je hrvatska Predsjednica.

Pozvala je mlade da ne odlaze iz Bosne i Hercegovine. "Ostajte u Bosni i Hercegovini. Ona je vaša domovina i vjerujem u njezinu bolju budućnost", dodala je.