predsjednica.hr

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama koji svojim radom pridonose očuvanju hrvatske kulture i identiteta, te razvoju i ugledu Republike Hrvatske.

 Izrazila je ponos na osobne uspjehe umjetnika i djelatnika u kulturi, nazvavši ih nositeljima ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti jer su univerzalnim jezikom umjetnosti povezali ljude i predstavljaju našu domovinu kao zemlju darovitih umjetnika.

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u Mostaru na tradicionalnoj manifestaciji „Večernjakov pečat“, koju i ovaj 18. put organizira „Večernji list“.

„Današnji datum zauvijek ćemo pamtiti i zbog događaja koji je bio od životne važnosti za Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Hrvatsku koje su zajedno zakoračile u Ujedinjene narode, čime je započela nova povijesna epoha za narode svih triju država“, kazala je Predsjednica.

Predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović dodijeljeno je u Mostaru posebno priznanje „Večernjakov pečat“ kao 'Promicateljici europskih vrijednosti' na manifestaciji u organizaciji Večernjeg lista Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri Večernjeg lista Bosne i Hercegovine odlučio je dodijeliti poseban „Večernjakov pečat“ hrvatskoj Predsjednici zbog njezine potpore europskim integracijama Bosne i Hercegovine i zemalja jugoistoka Europe.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s izabranim predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, čestitala mu na pobjedi te zaželjela puno uspjeha u obnašanju predsjedničke dužnosti.
Predsjednica Republike istaknula je predanu potporu Republike Hrvatske pristupnom putu Crne Gore Europskoj uniji na temelju individualnih postignuća kao i na daljnje prenošenje vlastitih iskustava u tom procesu.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem koji boravi u radnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Stranice

Subscribe to RSS - predsjednica.hr