Predsjednica Republike čestitala izabranom predsjedniku Đukanoviću

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. travnja 2018. - 18:30

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović telefonski je razgovarala s izabranim predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, čestitala mu na pobjedi te zaželjela puno uspjeha u obnašanju predsjedničke dužnosti.
Predsjednica Republike istaknula je predanu potporu Republike Hrvatske pristupnom putu Crne Gore Europskoj uniji na temelju individualnih postignuća kao i na daljnje prenošenje vlastitih iskustava u tom procesu.

Sugovornici su se složili u spremnosti na daljnje jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Crne Gore kao i na bilateralno rješavanje otvorenih pitanja između dviju država u duhu dobrosusjedstva i međusobnog poštovanja te u odgovornosti za zajedničko djelovanje dviju država, članica Sjevernoatlantskog saveza u osiguranju stabilnosti, sigurnosti i napretka cjelokupnog područja jugoistočne Europe. Naglašen je i značaj poveznice između dviju država koju predstavljaju njihove nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj i Crnoj Gori te predanost očuvanju i daljnjem unaprjeđenju njihova položaja.