Predstavljanje knjige prof. dr. sc. Vande Babić u Zadru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. svibnja 2017. - 8:57
Autor: 

U organizaciji Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru i HKD Napredak Zadar u Gradskoj Loži će se u utorak, 16. 5. u 19 sati održati predstavljanje knjige prof. dr. sc. Vande Babić  „Kulturalno pamćenje - ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke kotorske“. Knjigu će predstaviti: dr. sc. Tado Oršolić, prof. dr. sc. PavušaVežić  i prof. dr. sc. Josip Lisac.

U uvodnom govoru će se obratiti gospođa Marija Vučinović,ministrica u Vladi CG i predsjednica Hrvatske građanske inicijative CG., a u ime nakladnika govorit će Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Hrvata Crne Gore.

Nastupit će mješovita klapa Maraška i Gabrijela Meštrović Maštuko, glumica Kazališta lutaka Zadar.

Svojim dolaskom na predstavljanje knjige ministrica Vučinović i predsjednik HNVCG Deković  gradu Zadru i Županiji  žele dati punu podršku u nadolazećim lokalnim izborima kao naravan čin i zahvalu na dosadašnjoj potpori  Hrvatima Boke, posebno Zadru koji je za Hrvate Boke učinio puno. Kako su Zadar i Boka povezani povijesnim i kulturološkim sponama ovo će biti prilika da sve skupa jače istaknemo.