Predstavnice HGI - ja na Izbornom saboru Mladeži HDZ - a

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. prosinca 2018. - 8:39
Autor: 

Protekle subote je u Zagrebu održan  Izborni sabor Mladeži HDZ-a te je izabran novi predsjednik Ivan Vidiš iz Zagreba, kao i zamjenik predsjednika, potpredsjednici, članovi Predsjedništva te Nacionalnog i Nadzornog odbora. Ispred Hrvatske građanske inicijative Izbornom saboru su prisustvovale Tanja Grabić i Tamara Bogdanović.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je Mladeži HDZ-a da budu hrabri i odvažni te je istaknuo važnost obrazovanja kako bi što bolje pomogli u razvoju Hrvatske te  istaknuo kako nakon izbora nisu zaboravili mlade, jer su 4,5 milijardi kuna utrošili u programe za njihovo zapošljavanje. Rekao je i da je danas nezaposlenost mladih na 22 posto, a prije nekoliko godina je bila na 49 posto. Plenković je prisutnima  poručio da, kako bi bili relevantni, od njih očekuje da čitaju relevantne autore koji kreiraju javno mnijenje, da ne budu površni, nego da ulaze u detalje te znaju o nekoj temi više nego drugi.

Samim tim uspjeh ne može izostati, jer rad na sebi i edukacija mladih je budućnost društva u kojem živimo i djelujemo.

Premijer je  također rekao i da HDZ nikada nije bio niti će biti blizu rubova političkog spektra – lijevog ili desnog. "HDZ nikada nije bio niti će biti, a pogotovo neće biti s aktualnim vodstvom HDZ-a niti blizu ruba političkog spektra. Tamo neka budu neki drugi. Mi ćemo biti čvrsto usidreni u desni centar, tamo gdje ga je predsjednik Franjo Tuđman davno postavio i tamo gdje HDZ mora biti radi našeg interesa, naše dobrobiti i dobrobiti hrvatskog društva. Ali i naše čvrste ukorijenjenosti u europsku obitelj pučkih stranaka".

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković mladima je poručio da je dobro biti buntovan, ali ne i destruktivan te da mladi moraju biti "izvorni i originalni" te ponuditi nešto što odgovara vremenu koje je pred njima.

"Može se danas itekako biti moderan poštujući i tradiciju, obitelj i vjeru, domovinu i naslijeđe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te naslijeđe branitelja koji su dali živote za hrvatsku domovinu. Sve to danas može itekako biti moderno i nemojte nasjedati na kritike i napade da oni koji su konzervativni i koji štite tradicionalne vrijednosti više nisu u modi i da to nisu odgovori na izazove koje danas imamo", istakao je Jandroković u obraćanju mladima.