Preminuo saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. veljače 2021. - 7:36
Autor: 

Saborski zastupnik, istaknuti hrvatski znanstvenik i političar i sin prvog hrvatskog predsjednika, prof. dr. Miroslav Tuđman preminuo je u nedjelju navečer u 75. godini, Sabor je ostao bez zastupnika kojeg su karakterizirali odmjerenost, argumentiranost, stručnost.

Dr. Tuđman je preminuo u Klinici za infektivne bolesti bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, gdje se liječio zbog komplikacija izazvanih virusom SARS-CoV-2.

 U Hrvatski sabor prvi je put izabran 2011. godine, njegov desetogodišnji zastupnički rad karakterizirali su odmjerenost, argumentiranost, stručnost, poštivanje drugih.

Zastupničku je dužnost obnašao vrlo predano, u aktualnom sazivu Sabora bio je voditelj saborskog Izaslanstva u Parlamentranoj skupštini NATO-a te član odbora za obranu, za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, za ratne veterane te za međuparlamentarnu suradnju.

 Miroslav Tuđman rođen je 25. svibnja 1946. u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao te doktorirao (VSS - profesor filozofije i sociologije; doktorat u području društvenih znanosti - polje informacijskih i komunikacijskih znanosti; sveučilišni profesor). 

 Hina