Priznali joj drugo čudo: Majku Terezu će proglasiti sveticom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 19. prosinca 2015. - 8:52
Autor: 

Papa Franjo priznao je i drugo čudo Majci Terezi pa bi 4. rujna iduće godine trebala biti proglašena svetom. Majci Terezi priznali su čudesno izlječenje muškarca iz Brazila koji je bolovao od tumora na mozgu. Ozdravio je nakon što su se on i njegova obitelj molili Majci Terezi. Muškarac je neimenovan, a zna se da je iz grada Santosa. 

Prvo joj je čudo bilo priznato 2002. godine. Godinu dana nakon njezine smrti 1998. Indijka Monika Besra se izliječila od tumora koji je imala u abdomenu.

Besra je ispričala kako je ozdravila nakon što se molila Majci Terezi i u rukama stiskala medaljon s njezinom slikom. Imala je tumor želuca. Njezin je suprug dao i zadnje novce kako bi mu žena ozdravila pa je morao čak ispisati dvoje od petero djece iz škole jer im je obrazovanje bilo preskupo. Tada su Misionarke ljubavi preuzele brigu o Moniki. Na trbuh su joj zavezale medaljon Majke Tereze. Monika je ozdravila. Njezin suprug je to smatrao čudom. 

Majka Tereza je rođena 1910. u Skoplju pod imenom  Agnes Gonxha Bojaxhiu. Osnovala je katoličku redovničku zajednicu Misionarke ljubavi u indijskoj Kalkuti 1950. godine. Više od 45 godina brinula se o siromašnima, bolesnima, siročadi i umirućima. Dobitnica je Nobelove nagrade za mir. Blaženom ju je proglasio papa Ivan Pavao II. 19. listopada 2003. Majka Tereza imala je indijsko državljanstvo, a umrla je u Kalkuti 5. rujna 1997. godine. Skupština grada Zagreba 19. srpnja 1990. proglasila ju je počasnom građankom grada Zagreba.