Sjednica Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. studenog 2018. - 12:25

Druga Sjednica 2. saziva Savjeta održat će se od 10. do 11. studenoga u Šibeniku. Obrađivat će teme vezane uz gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodne kanale javne radiotelevizije.

Savjet Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske je savjetodavno tijelo koje pruža pomoć Vladi u kreiranju i provedbi politika, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sastaje se najmanje jedanput godišnje u Republici Hrvatskoj i raspravlja o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan RH te drugim pitanjima od njihova interesa.

Ovogodišnja  sjednica Savjeta započet će uvodnim obraćanjem državnoga tajnika Zvonka Milasa i predsjednika Savjeta Ivana Grbešića u subotu 10. studenoga s početkom u 9.00 sati.

Na sjednici će biti izložene teme vezane za gospodarstvo, investicije i konkurentnost, prekograničnu suradnju i međunarodne kanale javne radiotelevizije. Po završetku radnoga dijela sjednice članovi Savjeta otići će u katedralu Sv. Jakova gdje će se susresti sa šibenskim  gradonačelnikom Željkom Burićem i župnikom don Krešom Matešom. Posjetit će i samostan, dok će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u 17.25 sati održati kratki prigodni program.

U nedjelju, 11. studenoga sjednica Savjeta nastavit će se predstavljanjem projekata Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i aktivnosti vezanih uz unapređenje Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan RH te izlaganjima potpredsjednika Savjeta. Sjednica će završiti raspravom i usvajanjem zaključaka.