Svečano proslavljena 100. obljetnica od rođenja dr. Franje Tuđmana

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 15. svibnja 2022. - 16:45
Autor: 

Sinoć je Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu svečano obilježena 100. obljetnica od rođenja utemeljitelja suvremene Hrvatske dr. Franje Tuđmana, a u organizaciji Hrvatske demokratske zajednice. Događaju je nazočio veliki broj zvanica iz političkog, kulturnog, akademskog, sportskog života, kao i predstavnici Hrvata diljem svijeta. Prethodnih dana organiziran je veliki broj okruglih stolova, simpozija i svečanosti u čast prvog hrvatskog predsjednika.

Na poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na svečanosti je bio i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kao i predstavnici Hrvata u Republici Srbiji Tomislav Žigmanov, odnedavni zastupnik u srpskoj Skupštini i Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća. 

Vuksanović je tijekom posjeta Zagrebu imao brojne susrete i sastanke. Pored razgovora s premijerom Plenkovićem, on se sastao i s Tomislavom Sokolom, zastupnikom u Europskom parlamentu kao i predstavnicima akademske zajednice u Hrvatskoj. Najviše se razgovaralo o upisivanju studenata na hrvatskim sveučilištima, stažiranju mladih u Europskom parlamentu, integraciji Crne Gore u EU, kao i jačanju hrvatske zajednice u Crnoj Gori.