'Vjerujem da ćemo se sresti na poljima Afganistana'

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. ožujka 2015. - 11:38
Autor: 

Predsjednica Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović bila je danas na ispraćaju 2. hrvatskog kontigenta u misiju 'Resolute Support' u Islamsku Republiku Afganistan.

'Odlazak iz domovine uvijek je težak, pogotovo kad misija nosi sigurnosne izazove. Zahvaljujem vam sto ste izabrali taj poziv. Bila sam ponosna na poziv i zadaće koje obavljate i bit ću i dalje. Želim zahvaliti i vašim obiteljima, teški su trenuci i za njih. Pred vama su višestruke zadace - da čuvate sami sebe i jedni druge, poručila je vojnicima Grabar Kitarović i prisjetila se svojih dana u Afganistanu.

'I sama sam bila raspoređena u misiju, doduše, kao civil. Vidjela sam vrhunsku profesionalnost i čula pohvale o vama. Vjerujem da ćemo se sresti na poljima Afganistana, jer namjera mi je posjećivati misije i stalo mi je do Oružanih snaga. Još nas puno posla čeka kako u civilnom tako i vojnom sektoru', kazala je vrhovna zapovjednica.

Najavila je da će raditi s ministrom i nečelnikom GS OS-a te da će posjećivati vojarne kako bi se oružane snage razvijale.

'Veselim se da ću vas vidjeti tamo. Doći ću među vas i nadam se da imate nekog tko radi dobar roštilj i čobanac jer to je postala tradicija', našalila se Grabar Kitarović.

Hrvatskim vojnicima sretan put poželio je i ministar obrane Ante Kotromanović.

'Afganistan je danas zemlja sigurnija nego prije, no još ima dosta posla. Nova misija nije borbena, ali je zahtjevna. Vi ste profesionalci, odgovorni i obvezali ste se na poštivanje pravila. Od vas očekujem stegu, red, poštivanje drugih običaja, brigu i odgovornost... Sretan vam put i vratite se u Hrvatsku onako kako treba. Glavu gore i vidjet ćemo se u idućem periodu ili u Kabulu ili na sjeveru', poručio je Kotromanović.