Život leti, kapetane! Danas bi mu gorjelo 55 svjećica na torti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 22. listopada 2019. - 9:27
Autor: 

Dražen Petrović rođen je na današnji dan prije 55 godina u svom Šibeniku, gradu koji je, kako je i sam rekao, bio njegova prva ljubav. 

- Sjećam se, lopta je valjda bila veća od njega, ali uporno nam se motao pod nogama, bio na svakom našem treningu i igrao - opisao je Aco Petrović košarkaške početke svoga brata koji je sa samo 18 godina ubacio dva slobodna bacanja za titulu prvaka Jugoslavije koju su mu kasnije ukrali za zelenim stolom.

- Ta ukradena titula je Draženova najdraža medalja, nikada ju nije vratio - rekla je u nekoliko navrata Draženova majka Biserka.

Dražen je radio iz dana u dan, a znao je da može parirati najboljima, dokazao je to svakom Amerikancu koji je mislio da 'žgoljavi Europljanin' neće uspjeti.

- Kad izađeš na igralište, važno je da nikome ne popuštaš. Igrači sve čine da jedan drugoga dekoncentriraju i ometu. Ako se povučeš i ne uzvratiš, posao im je uspio. Ja im automatski odgovorim, pa im se to ne sviđa - govorio je Dražen nakon dolaska u NBA.

Dražen je bio nemilosrdan na terenu. Nije znao za predah, nije znao stati,  uvijek je želio još, želio je rekorde, medalje, pobjede.