"Zlatne motorke" najboljima na Trash Film Festivalu u Varaždinu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. rujna 2014. - 10:38
Autor: 

Dodjelom "Zlatnih motorki" večeras je završio 9. Trash Film Festival u Varaždinu, tijekom kojega je u četiri dana u varaždinskom kinu Galerija prikazano 75 filmova iz 20 zemalja.

Stručni žiri, u kojem su filmski snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i glazbenik Saša Antić, izabrao je najbolje filmove u četiri kategorije - najbolji SF film je nizozemski "Een Verre Reis", autora Kurta Platvoeta, najbolji akcijski "Y La Muerte Lo Seguia", španjolskog autora Angela Gomeza Hernandeza, najbolji borilački španjolski "Sinnside", čiji je autor Miguel Angel Font Bisier, a najbolji horror film je "Trash Two: Ana", koji je snimio Alejo Rebora iz Argentine.

Peta "Zlatna motorka" dodijeljena je prema glasovima publike i ta je nagrada otišla francuskom filmu "Dring Of The Dead", autora Pouvreaua Gaela i Mathieua Auvraya.

Nakon Leta 3, Elle, Bezbeli Apstraklija iz Sarajeva, D' Elvisa iz Zagreba i "kućnog benda festivala" The Fakin Lajsne, koji su nastupali u protekla tri dana, koncertni dio festivala na središnjem varaždinskom Trgu kralja Tomislava večeras je zaključio beogradski Električni orgazam.

Tema 9. Trash Film Festivala, koji organizira Udruga Trash, a u čiju su se organizaciju ove godine uključili grad Varaždin i Varaždinska županija, bila je Prvi svjetski rat pa se u Salonu palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin do 28. rujna može pogledati izložba osmero hrvatskih autora "Suvremena likovna interpretacija 1. svjetskog rata".

Nagrađeni filmovi ovogodišnjeg Trash Film Festivala bit će prikazani u ostalim gradovima Varaždinske županije - Ludbregu, Varaždinskim Toplicama, Novom Marofu, Ivancu i Lepoglavi.