Adam Evald u Herceg Novom

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 14. travnja 2015. - 10:17
Autor: 

Na svojoj velikoj svjetskoj turneji, u okviru koje će ove godine obići 38 gradova na tri kontinenta, švedski pjevač i kompozitor Adam Evald, petog  svibnja će gostovati i u Herceg Novom.

Evald je već boravio prošle godine u ovom gradu, ali je tada nastupio sam bez orkestra. Međutim, zbog ostvarenog odličnog kontakta s publikom odlučio je da Herceg Novi uvrsti u svoju ovogodišnju veliku turneju koja počinje 10. travnja koncertom u St. Petersburgu.

5. svibnja  na bini Dvorane Park , ovaj Šveđanin koji  živi i radi u Berlinu, hercegnovskoj i bokeljskoj publici predstaviti sa svojim kompletnim orkestrom – violina, violončelo, kontrabas i klavir. Adam Evald je svoj prvi nastup s orkestrom održao 2012. godine, nakon čega je na četiri kontinenta u više od dvadeset zemalja održao više od 150 koncerata. Njegovu glazbu, kritičari i publika, karakteriziraju kao vrlo iskrenu, melankoličnu i nabijenu emocijama, a komponirana  je za male orkestre.

 ‘’Za muziku ne postoje nikakve granice, ni državne ni idejne. Stoga, kao što me ne može niko ograničiti dok stvaram svoju muziku, ne može se ni muzika ograničiti samo na jedan predio ili zemlju. Bez obzira što sam Šveđanin, moja scena, ali i svakog drugog umjetnika, može i treba da bude cijeli svijet’’ -  poručuje Evald.

Koncert na kojem će nastupiti i dvije predgrupe, počinje u 19 sati, a prije koncerta u foajeu Dvorane Park bit će otvorena i izložba radova mlade ruske vizualne umjetnice Maše Bender. Radovi ove multimedijalne umjetnice iz St. Petersburga su kombinacije grafika, fotografija i video uradaka, kojima, kako ona voli da kaže, prikazuje neku vrstu kraja svijeta promatranog iz zraka. Maša Bender je diplomirala na umjetničkoj akademiji u Berlinu gdje sada živi i stvara. Ulaznice za ovaj značajan kulturni događaj već se mogu nabaviti u hercegnovskom Ruskom kulturnom centru ili putem telefona 068 873 641, a organizator je ruski umjetnik Evgen Popov  koji živi i radi u Herceg Novom.