„Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Tivta 2014.“

Time to read
2 minutes
Read so far

Srijeda, 19. studenog 2014. - 9:15
Autor: 

Na prigodnoj svečanosti jučer je  u restoranu "Prova"  Turistička organizacija Tivat proglasila najbolje u akciji "Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Tivta u 2014. godini". Nagrađeni su najuspješniji pojedinci i institucije koji su utjecali na  unapređenju turizma i turističke privrede.


Članovi žirija su bili: Bernarda Moškov i Milorad Karadžić iz TO Tivat, Dubravka Nikčević – Općina  Tivat, Ksenija Milović – član Udruženja ugostitelja grada Tivta, Goran Vujić – Ugostiteljsko-turistička poduzeća i agencije, Neven Staničić- Nauka i obrazovanje i Biljana Noković (Radio Tivat) – mediji.

 

KOMPANIJE I INSTITUCIJE:

Nabolje poduzeće

Adriatic Marines – Porto Montenegro

Kompanija čiji proizvod, Porto Montenegro, stečenim imidžom, kvalitetom usluga, već ostvarenim priznanjima, ulaganjem i proklamovanim planovima, Tivat i Crnu Goru  također pozicionira kao nezaobilaznu destinaciju nautičkog i visokog turizma na Mediteranu.

Najbolji hotel

Hotel "Pine"

Gradski hotel izgrađenog i prepoznatljivog imidža, kvaliteta usluga i ugostiteljske ponude, koji je prvi u konkurenciji iskoračio investicionim ulaganjima, poboljšanjem kategorije i dopunskih sdržaja i na taj način dodatno obogatio ukupnu turističku ponudu  Tivta.

Najbolji restoran

Restoran "Prova"

Originalan i atraktivan izgled, besprijekorna usluga i osoben meni, koji čine da ovaj restoran izraste u jedan od sinonima ugostiteljske ponude grada.

Najbolji Caffe bar/ Pizzerija

Big Ben

Za najviši kvalitet ponude i usluga svih 365 dana u godini, kao mjesto u koje se odlazi, a ne zahvaljujući podršci okruženja i urbane opremljenosti, slučajno navraća. Mjesto oko kojeg se formiraju dešavanja i susreti, u dijelu grada osiromašenom sličnim sadržajima.

Najbolja poslastičarnica

Minjon

Za posvećenost gostima, zanatu i stalnom unapređenju ponude. Za prisustvo na ulici i trgovima  i diskreni miris vanile, koji Tivat čini toplijim mjestom.

Najbolje domaćinstvo koje pruža usluge smještaja

Rosić Jovanka

Za kvalitetan smještaj, ljubazan i odgovoran odnos prema gostima i raznovrsnost ponude, čija je ukupna prosječna vrijednost ocijenjena indeksom 9,7.

 

Najbolja Turistička agencija

Turistička agencija "Fenix"

Za kompletan agencijski servis najviše kvalite. Smještaj gostiju, raznovrsnu ponudu izleta i organiziranje  putovanja, grupnih i pojedinačnih, ekskluzivne usluge rent-a kara, pružanje infomacija i izdavanje propagandnog materijala. Najbolja turistička manifestacija

Žućenica Fest

Originalno tivatska, domaća manifestacija, s nevjerojatno pozitivnim količnikom između uloženih materijalnih sredstava, na jednoj; energije,  posvećenosti,  znanja i ljubavi, na drugoj i  gastronomske tradicije i karaktera ovog podneblja na trećoj strani. Postoji naravno i četvrta, ali kako osnovu organizacije festivala čine žene,  za stabilnost i popularnost ove  institucije, baš kao i svake pristojne kuće dovoljna su tri ćoška.

 Najbolji u kategoriji sredstava informiranja

Radio Tivat, Kronika Purgatorija

Za uređivačku politiku i realiziranje  emisije koja sadržajem prevazilazi  uobičajene žanrovske odrednice, „emisije iz kulture“ i osvaja sfere univerzalnog informiranja, te kao takva postaje i turističkim brendom.

Najbolja plaža / zakupac plaže

Plaža Oblatno, Almara beach

Kao prostor i objekt optimalnog iskoriščavanja, unapređenja i opremanja prirodnih resursa, za potrebe plažnog turizma i odmora kraj mora najzahtjevnijih standarda.

POJEDINCI

Najbolji direktor/ menadžer turističko - ugostiteljske kompanije

Boško Božinović, HTP Mimoza Tivat

Aktualni doajen u hotelsko ugostiteljskoj struci na području tivatske općine.Jedan od prvih koji se usavršavao u inozemstvu i najvjerojatnije posljednji i koji je radio kao  ravnatelj u više  hotela u istodobno.

Najbolji hotelsko ugostiteljski radnik

Jovan Milošević / kuhar u restoranu Al' Posto Guisto

Majstor kuhinje, po kojemu se prepoznaje restoran. Inspiraciju nalazi u sezonskom povrću, i na taj način internacionalnim jelima, prije svega  talijanskoj kuhinji koju preferira u svom meniju, daje izvorni, domaći ukus  i osjećaj.

Najbolji novinar

Mašo Čekić

Rijedak profesionalac koji je novinarski zanat i vještine, kao urednik, komentator, kolumnista, priređivač, publicista, kroničar, voditelj, pisac, ekspert...uzdigao do razine  zasebnih profesija.

Najljubazniji taksista

Žiri je konstatirao, da u ovoj kategoriji, nažalost još uvijek nismo dostigli razinu usluga .

Najbolji komunalni radnik

Beljaj Drejtim-Roki

„Prvi“ među brojnima sa čijim se rezulatima srećemo u prvom  kontaktu s ulicom i gradom ne razmišljajući, o ljudima koji ih ostvaruju. Odgovoran prema obvezama u svim vremenskim uvjetima   i zaslužan za visoku ocjenu, čistoću i uređenja Tivta.  

Posebno priznanje / za doprinos turizmu/

Anđelko Stjepčević

U dužem vremenskom razdoblju , organizirao je i sudjelovao u radu brojnih turističkih organizacija Tivta, obogaćivanju turističke ponude grada, posebno u sferi kulture / „Fešte na plaži“ /. Dao liderski doprinos razvoju seoskog turizma, formirao rijetku kućnu etno zbirku dostupnu svim zainteresiranim posjetiteljima , priredio brojne izložbe fotografija , radio na izradi propagandnog  materijala i objavio knjigu o stoljeću kulture u Gornjoj Lastvi.