Bogat kulturni sadržaj u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. - 9:53
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju s organiziranjem raznovrsnog i bogatog umjetničkog i kulturnog sadržaja u Kotoru, uz najstrože poštovanje svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela.

Danas, s početkom u 20h, na Pjaci od Kina u Kotoru, održat će se konferencija Festivali u doba krize, na kojoj će govoriti direktorice i direktori nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore i regije, Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin), kao i Dora Ruždjak Podloski, umjetnička direktorica Dubrovačkih ljetnjih igara. Na konferenciji će govoriti i predstavnica Ministarstva kulture, direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Dragica Milić, kao i državni sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Damir Davidović. Domaćin i moderator ove konferencije bit će direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanist prof. Ratimir Martinović.

Sudionici konferencije izložit će svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije, nakon čega će uslijediti debata na temu pozicije, utjecaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima. Debata podrazumijeva i promišljanje aktualnih i budućih formi, načina i sadržaja, koji festivali komuniciraju sa svojom publikom, kao i definiranje novog, a nadano i boljeg – normalnog, i u pogledu života festivala.  

U utorak, 11. kolovoza, također na Pjaci od Kina u 21.30h, održat će se jedna od prvih kazališnih predstava u Crnoj Gori od početka pandemije, u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama. Autorski projekt Saše Božića, urednika dramskog programa dubrovačkog festivala, s nazivom Mara i Kata, predstavlja tandem „analitičarki iz dvorišta“, koji kritizira sve i svakoga svojim specifičnim humorom, komičnim izjavama, originalnim jezikom i apsurdnim prevrednovanjem pojma mudrosti svakodnevnice. Uigrane Nataša Dangubić i Doris Šarić Kukuljica lako uspijevaju nasmijati publiku, a ne propuštaju se našaliti i na vlastiti račun.

U srijedu 12. kolovoza, na Pjaci od Kina, s početkom u 21.30h, nastupa poznati crnogorski duo gitara, koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Duo će, uz stare kompozicije po kojima su prepoznati, predstaviti i numere sa svog najnovijeg albuma s nazivom Peninsula.

Svi programi će se održati pred ograničenim brojem publike, poštujući mjere NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Programi se prenose direktno putem interneta, na profilma KotorArta na društvenim mrežama Facebook i Youtube.