Bogat prateći program „Don Brankovih dana muzike“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. lipnja 2016. - 19:48
Autor: 

Don Brankovi dani muzike, koji se održavaju od 13. srpnja do 17. kolovoza  u okviru Međunarodnog festivala KotorArt, pored bogatog glavnog programa Festivala od 18 koncerata, realizirat će se i preko 100 pratećih programa na kotorskim pjacama.

 

Prošle godine su, sa zapaženim uspjehom i na oduševljenje mještana, turista i ugostitelja, realizirani brojni prateći programi kao što su koncerti i dječje radionice. Ovaj vid umjetničko-edukativnih radionica na otvorenom promovira Kotor kao mjesto nepresušnog kreativnog potencijala i umjetničkog duha koji biva sve opipljiviji.

 

Ove godine, u suradnji s Muzičkom školom “Vida Matjan”, Centrom za kulturu “Nikola Đurković” i drugim partnerima, KotorArt nudi nove programe, proširene u  sadržajnom, ali i u vremenskom smislu mimo ljetnje sezone. Realizacija pratećih programa je započela od travnja, a trajat će do studenoga, čime će se  neminovno izvršiti  utjecaj na cjelogodišnji turizam i nastaviti unapređenje kotorskog kulturnog  života i u vansezonskom periodu.

 

Cilj ovih programa je njegovanje različitih vidova umjetnosti ali i zaboravljenih tradicija ovog grada i pretvaranje njegovih  pjaca, tj. gradskog  javnog prostora, u mjesta žive umjetnosti, dostupne i vidljive svima, što je aktualna tema i česta praksa u suvremenoj kulturnoj produkciji svuda na svijetu.