Čorba od kanarinca

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. travnja 2014. - 11:46
Autor: 

U Kotorskom Centru za Kulturu “Nikola Đurković” će u srijedu, 23. travnja igrati kazališna predstava “Čorba od kanarinca” Beogradskog kazališta “Zvezdara teatar”.

„Čorba od kanarinca" je nježna, komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak i ogledalo onih koji su već u njemu.

Univerzitetski profesor, Mihailo Medović u zrelim godinama odlučuje se na ulazak u brak sa Jelenom, svojom petnaest godina mlađom vjerenicom. Hvata ga paničan strah od promjena koje će uslijediti stupanjem u brak, pa zajedno rješavaju da brak isprobaju u posljednjih pet minuta koji su im preostali do potpisivanja bračnog ugovora. U ovih pet minuta prolaze kroz sve faze bračnog života, od prve bračne noći, preko razvoda do ponovnog susreta.
Po tekstu Miloša radovića, režiju potpisuje  Staša Koprivica.

 "Naša predstava je  između romantične komedije i melodrame. Znamo da ljubav puca pod pritiskom, a mi hoćemo da vidimo kako može da opstane u ovo vreme opšte nezainteresovanosti i letargije. Mislim da će predstava pružiti publici mnogo tema za razmišljanje", izjavila je ona.

Uloge u ovoj  suvremenoj priči na vječnu temu muško-ženskih odnosa igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.