Crnogorski kandidat za Oskara

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 02. siječnja 2015. - 8:59
Autor: 

Crnogorski kandidat za Oskara, film „Dječaci iz ulice Marksa iEngelsa“, redatelja Nikole Vukčevića bit će prikazan u kotorskom Kinu „Boka“ u Starom gradu 14.,15.,16. i 17. siječnja u 18 i u 20 sati.

U filmu igraju: Ana Sofrenović, Branka Stanić, Branimir Popović, Nebojša Glogovac, Filip Đuretić, Emir Hadžihafisbegović, Petar Božović, a specijalni gosti su poznati glazbenici Damir Urban i Nenad Knežević Knez.
Film „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ je ovogodišnji službeni crnogorski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film, a 9. studenog 2014.godine prikazan je u „Wilshire screenings room“- u na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu. Do sada je sudjelovao na nekoliko filmskih festivala gde je osvojio prestižne nagrade.


Premijerno je prikazan početkom kolovoza 2014. na Hercegnovskom filmskom festivalu, a nagrađen je s dvije Zlatne mimoze - za režiju (Nikola Vukčević) i kameru (Dimitrije Joković).Uslijedili su Filmski susreti u Nišu, na kojima je Branka Stanić nagrađena Poveljom za izuzetnu ulogu.


 Na festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu, film je nagrađen specijalnim priznanjem stručnog žirija „za hrabar i dubok pristup vremenu i ličnostima“.


Film je ambiciozno sniman u Podgorici i Londonu, a dosadašnje reakcije publike su takve da će Vas film nasmijati, ali i rasplakati

 

Cijena ulaznice je tri  eura.