Dan općine Kotor- program proslave

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. studenog 2014. - 11:13
Autor: 

U okviru programa proslave Dana općine Kotor koji se obilježava 21. studenog  i sedamdeset godina od oslobođenja Kotora, planiran je bogat kulturni program.

U utorak 18. studenog na programu je izložba radova likovne škole „Art Duga" u Kulturnom centru „Nikola Đurković" u 18 sati i koncert profesora i učenika Glazbene škole „Gradu s ljubavlju" u crkvi Svetog Duha u 19 sati.

U srijedu 19. studenog u 11 sati održat će se prijem crkvenih velikodostojnika u Općini Kotor, u 18 sati  izložba „Kotorski likovni umjetnici" u Gradskoj galeriji, sat kasnije izložba „Ruski samovari" u Muzeju grada Perasta, a u 19.30 sati  u istom prostoru promocija romana „Mig" Gojka Čelebića.

U četvrtak 20. studenog u 10 sati bit će organiziran prijem učenika i studenata u Općini, u 12 sati u prostorijama škole bit će priređena svečanost povodom Dana OŠ „Veljko Drobnjaković" i Dana Mjesne zajednice Risan, u 16 sati vaterpolo turnir najmlađih selekcija „Primorca" i „Katara" na bazenu „Nikša Bućin" pod nazivom „Svom Kotoru". Istog dana u 18 sati u Gradskoj biblioteci će biti organizirana dodjela nagrada polaznicima radionice kreativnog pisanja „Grad mog djetinjstva, grad moje mašte", a pola sata kasnije planirano je otvaranje izložbe „Slovenačka umjetnost iz fonda Galerije solidarnosti" u Galeriji solidarnosti. Promocija monografije Pomorske škole bit će organizirana u Kulturnom centru „Nikola Đurković" u 19 sati.

Na Dan Općine Kotor 21. studenog program počinje u 8 sati pozdravom Gradske muzike, a u 8.30 sati  je prijem Gradske muzike u Općini. U 9.30 je prijem Bokeljske mornarice; u 10 sati  polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu; u 11.15  sati svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Općine; u 11.30 polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Parku slobode u Kotoru; u 12 sati bit će odigrana kolo Bokeljske mornarice na Trgu od oružja, a svečana sjednica SO Kotor počet će u 13 sati u Kulturnom centru. U subotu 22. studenog u 19.30 sati  počinje koncert crnogorskih klapa u crkvi Svetog Duha, a u ponedjeljak 24. studenog  u 19 sati bit će otvorena izložba „Replike hladnog oružja iz privatne kolekcije Andra Ramadanovića" u Pomorskom muzeju Crne Gore u Starom gradu. U subotu 29. studenog u 20 sati je u Kulturnom centru na programu koncert „Od Kvarnera pa do lijepe Boke".