Dinamično na KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. srpnja 2015. - 8:19
Autor: 

Devetog dana XXIII. Kotorskog festivala pozorišta za djecu na Ljetnoj pozornici u sklopu glavnog kazališnog programa, predstavilo se Dečje pozorište iz Subotice predstavom „Priča o konju“.

Priča o konju je poetična priča L. N. Tolstoja o životu, sudbini, nedaćama, usamljenosti, koju je na sceni postavio Živojin Joković, jedan od najznačajnijih stvaratelja lutkarskog kazališta na prostorima bivše SFRJ.

Impresivnu priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, odigrali su i sinoć u Kotoru: Boško Boškov,  Olivera Begović, Branislav Trifković, Imelda Vereš, Gertrud Fridrik, Elvira Gal, Jelena Rašković, Kalo Bela i Greguš Zalan.

 

U sklopu pratećeg programa u Kulturnom centru je izvedena predstava "Carev zatočenik", Teatra 91 iz Aleksinca.

 

Na Trgu od oružja je bilo obilje programa. Prvo su nastupili polaznici Javne predškolske ustanove "Radost" iz Kotora, a zatim i Studio za moderni ples, balet i mažoretke "Alisa", također iz Kotora.

 

Sinoć se i završio Festival gudača koji se održava u sklopu KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Završni koncert su održali na Trgu sv. Luke, članovi Međunarodnog orkestra festivala gudača pod nazivom "Svi sviraju mi muziciramo".