Dokumentarni film o životu pomoraca “Modri kavez“ u Tivtu i Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 23. travnja 2016. - 8:53
Autor: 

Dokumentarni film o životu pomoraca “Modri kavez redateljice Brune Bajić prvi je film koji je snimljen na ovu temu i ostaje kao povijesni dokument koji svjedoči kako je to biti pomorac.

Film nudi paletu autentičnih snimaka, neobičnih priča, radosti i tuge; sudbina, vjere, razmišljanja pomoraca o tome što im je more dalo, a što uzelo, njihovih nadanja, priča o onima što ih doma čekaju.

“Modri kavez” je progovorio o životu na moru, kruhu sa sedam kora.

Direktor Srednje pomorske škole u Kotoru Veljko Botica kaže da je projekcija filma “Modri kavez” poklon učenicima, svim pomorcima i njihovim obiteljima, građanima Kotora i Tivta povodom obilježavanja Dana škole – 167 godina postojanja najstarije srednje škole na Balkanu i desetogodišnjice neovisnosti države Crne Gore.

Film je dobio potporu i recenziju od najrelevantnijih institucija, a kako ima i edukativni karakter vjerojatno će biti uvršten kao obavezan na Pomorskim fakultetima u Hrvatskoj.

Projekcija filma za uzvanice bit će u Kotoru, u ponedjeljak, 25. travnja, u dvorani Kina “Boka“ u 19 sati.

Za sve zainteresirane građane “Modri kavez“ će se ponovno prikazati u dvorani Kina “Boka“ u Kotoru u utorak, 26. travnja, u 17.30 sati.

Istog dana, doplovit će i u Centar za kulturu Tivat – Velika dvorana i bit će prikazan u 20 sati.

Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti u Centru za kulturu Kotor i Centru za kulturu Tivat.

Na svim projekcijama, o filmu će govoriti redateljica Bruna Bajić, inače Splićanka čiji su korijeni iz Boke.

Inspiraciju za “Modri kavez“ našla je upravo u svojoj obitelji, kao kćerka pomorca koji plovi već više od 30 godina, priopćavaju iz kotorske Nautike.