Festivalski orkestar KotorArt – audicija za članove

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. siječnja 2017. - 8:59
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Općine Kotor i UNESCO-a. S preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetitelja u 2016. godini, KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regiji.

Kao integralni dio glazbenog  programa KotorArt-a, Don Brankovih dana muzike, u Kotoru se svakog ljeta proteklih dvanaest godina okupljaju perspektivni regionalni glazbenici, koji formiraju Festivalski orkestar KotorArt-a. S preko pedeset koncerata s vrhunskim solistima i dirigentima održanih na raznim lokacijama, od kotorske Katedrale do kotorskih pjaca, ovaj sezonski komorni orkestar je pokazao istančan osjećaj za glazbu  raznih epoha, glazbenih  stilova i žanrova, s posebnim akcentom na promociji i izvođenju djela suvremenih kompozitora iz Crne Gore i regije. Svojim aktivnostima Festivalski orkestar KotorArt-a komunicira poruku koja je esencija čitavog KotorArt-a: slavlje tolerancije, zajedništva i kulturnog diverziteta kroz glazbu.

Za ljeto 2017. po prvi put se organizira video audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a, ne samo za glazbenike  zemalja regije, već i za glazbenike  diljem svijeta!

Audicija je otvorena za svirače gudačkih instrumenata, starije od osamnaest godina, koji su zainteresirani za orkestarsko muziciranje, a kako bi bili razmatrani potrebno je da se do 1. 3. 2017. godine pošalje video snimak na kojem se izvode dva djela, kao i popunjen prijavni formular. Predsjednik komisije za audiciju je Roman Simović, vrhunski violinist i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra!

Više informacija o audiciji i procesu prijave, može se vidjeti na internet stranici KotorArt-a: www.kotorart.me/FOKA.

Festival će ugostiti dvadesetoro gudača koji polože audiciju kao članove Festivalskog orkestra, a koji će u periodu od tri tjedna u sedmom mjesecu  2017. godine nastupati u okviru Festivala. Članovi orkestra imaju osiguran smještaj s hranom, stipendiju za putne troškove i umjetničke honorare.