FZP Kotor- član Udruženja visokoškolskih obrazovnih pomorskih ustanova RH

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. veljače 2015. - 9:42
Autor: 

Fakultet za pomorstvo iz Kotora dobio je status pridružene članice Udruženja visokoškolskih obrazovnih pomorskih ustanova Republike Hrvatske.

Naime, jučer je na Pomorskom fakultetu u Rijeci održana redovita godišnja skupština Udruženja na kojoj je izvršen izbor pridruženih članica i to Fakulteta za pomorstvo iz Kotora i Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža.

Skupštini je nazočio i dekan Fakulteta za pomorstvo iz Kotora prof. dr Danilo Nikolić koji je izrazio zadovoljstvo prijamom Fakulteta za pomorstvo u ovo Udruženje.

Ovaj susret dekana pomorskih fakulteta iz regije bila je dobra prilika za razmjenu dragocjenih iskustava  a osobito u procesu obrazovanja i obuke pomoraca u cilju rješavanja zajedničkih problema s kojima se visokoškolske pomorske institiucije u regiji susreću.

Na jučerašnjoj redovitoj skupštini između ostalog  bilo je govora o obrazovanju i obuci pomoraca u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, te o kontroli rada ustanova koje se bave obrazovanjem i obukom pomoraca koju sprovodi EMSA - European Maritime Safety Agency.

Dekan Fakulteta prof.dr Danilo Nikolić je iskoristio priliku da s kolegama dogovori dalje oblike suradnje s pomorskim fakultetima iz Hrvatske i Slovenije.