Gibonni o koncertu u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 25. srpnja 2015. - 12:03
Autor: 

U okviru tzv. off programa Don Brankovih dana muzike gostuje Gibonni, još jedna velika zvijezda regije, nakon što su Massimo Savić, Arsen Dedić, Gabi Novak, Josipa Lisac prethodnih godina osvojili srca festivalske publike. Na Don Brankovim danima muzike Zlatan Stipišić Gibonni nastupit će u akustičnoj postavci s pijanistom Matijom Dedićem, violinistom Markom Remljakom, bubnjarem Branimirom Gazdikom, basistom Markom Reljanovićem i pratećim vokalom Teom Brajčićem. Koncert „Od prvog trena...“, čiji je sponzor Coca-Cola, održava se u nedjelju, 26. srpnja, na Trgu ispred katedrale sv. Tripuna, s početkom u 21 sat.

Neposredno pred koncert u Kotoru, Gibonni je za medije dao intervju koji vam u cijelosti prenosimo. Razgovor s njim vodio je Milo Radonjić:

S obzirom na to da ovo nije Vaš prvi nastup u Crnoj Gori, kažite nam po čemu će biti različit od prethodnih? Šta publika može da očekuje?

To ste u pravu. Do sad sam u Crnog Gori nastupao nekoliko puta sa svojim bandom, a ponekad i sa svojim dragim gostima kao što su Vlatko Stefanovski ili London Gospel Choir. Uvijek smo svirali na velikoj pozornici i u velikom formatu pratećeg banda. Ovo će sada biti unplugged, nešto puno intimnije. I na taj način

također uživam nastupati. Ovakva intimna i akustična forma mi dozvoljava da otpjevam i izvedem neke pjesme koje inače ne izvodim kad sviram pred mnogo ljudi. Takvi se koncerti razlikuju i uvijek donesu nešto intimnije nego što to mogu veliki spektakli.

Na ovom koncertu će Vas pratiti pijanista Matija Dedić. Da li često praktikujete da sa Vama na koncertima nastupaju vrunski, priznati i poznati umjetnici? Zbog čega?

Opet će nas biti još nekolicina na pozornici. Pored Matije, bit će i moj violinist Ramljak. Bit će nas još, hahaha... Ja stvarno volim svirati s vrhunskih glazbenicima, jer su inspirativni. Kad imaš majstore oko sebe može se izbjeći da stvari zvuče konfekcijski. I da svaki od tih fantastičnih muzičara ugradi neki svoj lični pečat u izvedbu moje pjesme.

Dobitnik ste velikog broja nagrada i priznanja. Što takve stvari za Vas znače?

Pa da budem iskren ovisi od koga dođu, haha... Najdraže su mi one koje su došle od ljudi kojima sam se ja zapravo i želio obratiti. Mnogo mi više znači kad znam da je moja publika zavoljela i prihvatila mogu pjesmu nego nekakva nagrada za popularnost od strane bilo kojeg medija. Meni je priznanje za moju kreativnost važnije od neke medijske dopadljivosti.

Da li set nekad razmišljali o profesionalnoj saradnji sa nekim od crnogorskih muzičkih umjetnika?

Slušajte, uvijek mi je prvi i jedini na pameti Rambo. Mislim da je sjajan gitarist i sjajan producent. Ne  znam kako bi se naši senzibiliteti poklopili. Tko zna, možda bi vrijedilo pokušati.

Kad možemo očekivati novi album?

A, prijatelju moj, nemam pojma...hahaha... Ako Bog da pameti, možda do kraja godine.

Kad mi kažemo Crna Gora - šta vi pomislite?

Pomislim na prekrasnu obalu, mediteransku arhitekturu, Ramba i vaterpolo... Ima još sto stvari, ali ove su mi one koje mi prve padnu na pamet.