Glazbenik Đani Šehu u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. veljače 2015. - 10:55
Autor: 

Glazbena škola Tivat planira održavanje nekoliko seminara, koje će održati eminentni umjetnici s prostora ex YU.

Prvi od planiranih je seminar za gitaru, kojeg će od petog do osmog veljače  održati Đani Šehu, docent na Glabenoj akademiji Sarajevo.

Nekoliko učenika tivatske i kotorske glazbene  škole imat će zadovoljstvo da rade s ovim mladim umjetnikom, koji je svoje školovanje započeo u Sarajevu, nastavio u Parizu i Beču.

Rođen je u Sarajevu 1980.godine, gdje stječe glazbeno obrazovanje u OMŠ “Mladen Pozajić”, a potom i u SMŠ “Sarajevo” u klasi prof. Mile  Rakanović.1998/1999.godine, studira u Parizu na visokoškolskoj glazbenoj ustanovi “Ecole Normale de Musique Alfred Cortot” u klasi prof. Rafael Andie.

2000. godine upisuje se na Sveučilištu zaglazbu  i primjenjenu umjetnost u Beču, na koncertnom odsjeku za gitaru u klasi prof. Konrada Ragossniga i prof. Alexandera Swetea, te nakon diplomskog studija  završava i post-diplomski studij .Za vrijeme i nakon školovanja, imao je veliki broj koncerata u Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

1998. godine na natjecanju  učenika i studenata glazbe u BiH osvaja Specijalnu nagradu.

Po povratku iz Pariza, radi u OMŠ “Avdo Smajlović” u Visokom, kao nastavnik gitare.

1999. godine, na internacionalnom natjecanju u organizaciji izdavačke kuće “Chanterelles” u Parizu, osvaja Drugu nagradu. Zaposlen je na Glazbenoj akademiji Sarajevo kao docent na odsjeku za gudačke instrumente i gitaru. Direktor je “Sarajevo International Guitar Festivala”.