Izložba akvarela Vesne Milić u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 09. veljače 2016. - 8:49
Autor: 

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, u utorak, 9. veljače bit će otvorena izložba akvarela umjetnice Vesne Milić.

Izložbu će u 20 sati otvoriti Dubravka Nikčević, tajnica Sekretarijata za upravu i društvene djelatnosti.

 

 „Likovna ljubav Vesne Milić iskazana je jednostavno, misaono i logično. Ona je izvukla sve one suštinske porive što priroda, prostor i ambijent nose, pogotovo prostor koji je blizak njenom vizuelnom komuniciranju. Nije to doslovni kontakt sa prostorom već veoma lični, suptilni osjećaj njegove ukupnosti i želja da se na ovaj način i ovako zabilježi. Ona duboko osjeća impulse prostora, njegove mijene i karakteristike. Ona bilježi damare svjetlosti, vlage i vjetra i to nam veoma sigurno pokazuje i sugerira. Osjeća prirodu svim svojim bićem i pokazuje nam je u nekoj neobičnoj, vizuelnoj čednosti gdje se vjetrovi, svjetlost, prožimanje boja jednostavno i sigurno kompoziciono valorizuju.“                                                                                                                       Milan Marović

„Rijetko ko na ovim prostorima predano i iskreno vjeruje u umjetnost kao Vesna. Njoj ne treba ni jedan učitelj da bi se na njega ugledala. Ona ide svojim ličnim putem nenametljiva kao ljudska misao. Liričar je svjetlosti i boje“ -  Uroš Tošković.

„Ovi neobični akvareli slikarke Vesne Prelević – Milić izlaze iz onog tradicionalnog poimanja akvarela. Vesna koristi elemente akvarela, papir, boju i vodu, ali na svoj originalan način. Lirske impresije prirode prenosi znalački raspoređenim bojenim mrljama, na glatki papir, a zatim dinamičnim grafizmom po svježoj boji iscrtava i oblikuje, raskošne krošnje stabala, gromove, vlati trave...“ - Marija Mihaliček.

„... Sve forme, linije, oblike smjestila je u svom ramu, tako da to na nikoga ne liči i nema potrebe da se na druge ugleda. Vesna je kod ovako lijepih likovnih sinteza, postigla ravnotežu između onog što želi da da u slikarstvu i što jedna slika treba da im“-  Mihail Milo Pavlović.