Izložba ,,Dodiri" u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. kolovoza 2019. - 9:42
Autor: 

Otvaranje izložbe “Dodiri”, autorice Dijane Lazović, bit će upriličena 9.8. na prvom katu galerijskog izložbenog prostora Muzeja i galerije Tivat. 

Dijana je rođena na Cetinju 23. 3. 1984. godine. Diplomirala na Akademiji Likovnih umjetnosti u Milanu (Italija) u klasi profesora Italo Bressan. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2015. godine. Sudionica je brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi kako u zemlji tako i u inozemstvu.

O njezinom radu Ana Ivanović, povjesničarka umjetnosti je zapisala: “Dijana Lazović kroz svoju umjetnost traga za dodirom kojim, u uzajamnom odnosu dva bića, površina postaje dubina i obratno, za onom istinskom povezanošću koja podrazumijeva obuhvatanje sebe kroz obuhvatanje drugog. Njeno djelo prožeto je čežnjom za pronalaženjem svoje polovine u drugom, akumuliranom u vidu energije koja se kod Dijane razmjenjuje kroz pleksus. Upravo kroz taj splet nerava i krvnih sudova ona upija i emanira emociju. Iz nemogućnosti da je kanališe drugačije nego kroz crtež i sliku, ona je pušta, u zavisnosti od psihološkog stanja, da diktira ritam linija. Kreće intuitivno, iz stomaka, nemajući jasnu predstavu šta će nastati, ali to i nije njen fokus. Umjetnost je za nju neodvojiva od opstanaka – ona je pročišćenje i sigurnost. Trenutak početka stvaranja jeste ujedno i mjesto nastanka života za Dijanu Lazović.”

Izložbu će u 21 sat otvoriti povjesničarka umjetnosti Nina Milićević, dok će posjetitelji imati priliku pogledati ju do 2.9.