Izložba "Duša od papira" u organizaciji kotorske NVO "Meštar i furešta"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. svibnja 2017. - 8:55
Autor: 

U  četvrtak, 1.6., u crkvi sv.  Pavla u kotorskom Starom gradu, s početkom u 20h, održat će se  otvaranje izložbe "Duša od papira" na kojoj će biti prezentirani radovi pacijenata Specijalne bolnice za psihijatriju iz Kotora nastalih u sklopu projekta "Umjetnost duše", kotorske Nevladine organizacije "Meštar i furešta". Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav novac prikupljen tim putem bit će iskorišten za kupovinu materijala namijenjenog radno-okupacionoj terapiji.

Projekt je podržan kao pod-grant projekta "Van izolacije -ostvarivanje prava pacijenata s  mentalnim oboljenjima“ koji realiziraju  NVO Akcija za ljudska prava, Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA i MentalDisabilityAdvocacyCenter MDAC, a koji financira Europska unija.

Glavni cilj projekta je povećanje ponude radno-okupacione terapije i osiguravanje njene održivosti, što će pomoći  u lakšoj rehabilitaciji i resocijalizaciji pacijenta Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru.

Kroz ovaj program, organizacija "Meštar i furešta" je realizirala 4 seta od po 8 radionica izrade predmeta tehnikama papermache i decoupage i izrade maski i lutaka, kao dio radno-okupacione terapije.