Izložba fotografija Damira Murseljevića u Porto Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. veljače 2016. - 12:32
Autor: 

Izložba fotografija pod nazivom Estranged memories of my Kingdom autora Damira Murseljevića, postavljena je u galerijskom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra (u Domu Vojske), a posjetitelji će ju moći vidjeti do 15. ožujka.

Portretne fotografije s „ispranim“ krajolicima u pozadini, i krajolici s ukombiniranim portretima, zaintrigirat će ljubitelje fotografije: Murseljevićeve fotografije se vješto kreću od refleksije i razigranih iluzija do „hvatanja“ sjećanja i iskustava u svijetu emocija umjetnika, ali i posmatrača.

Damir Murseljević je rođen 1979. godine u Podgorici, i diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju na Odsjeku za grafički dizajn.

U ljeto 2001. godine sudjelovao je u radionici stripa na Cetinju, koju je vodio istaknuti francuski dizajner Pascal Rabaté, i napravio strip ''Tago Mago na Hot Rock'' objavljen 2002. godine u časopisu za umjetnost i kulturu – Montenegro Mobil Art.

Ljubav prema fotografiji rodila se još na samom početku studija, i vremenom prerasla u njegov glavni umjetnički izražaj. Do sada je imao četiri samostalne izložbe fotografija (2007. i 2009. u Podgorici i 2007. i 2015. u Kotoru ) i sudjelovao na nekoliko kolektivnih. U proljeće 2015. godine realizirao je audio-vizuelni multimedijalni projekt pod nazivom ''Life’n’perspectives on abstract travels of a genuine crossover“ koji je predstavio autorov fotografski rad od 2000. godine.

Damir je bio jedan od dva predstavnika Crne Gore na Svjetskim umjetničkim igramaWorld Art Games 2015”, rujna prošle godine u Bratislavi, a u okviru Međunarodnog Festivala Alternativnog Teatra FIAT 2015 održanog u Podgorici, predstavio je radove iz serije ''Analog troublebath''.

Proteklih 15 godina Damir je posvetio marketingu, kazalištu, filmskoj kritici, radijskoj produkciji, te je njegova umjetnost isprepletana kroz multimedijalne alatke.