Izložba fotografija „Metamorfoze“ u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. ožujka 2022. - 11:55
Autor: 

JU Muzej i galerija Tivat i ove godine mjesec travanj posvećuje fotografiji kao mediju izražavanja. Prva u nizu aktivnosti je izložba fotografija „Metamorfoze“,  autora Milivoja Jocića.

Svečano otvaranje izložbe je u petak, 1. 4., u 19 sati.

„Milivoje Jocić je srpski dokumentarni i putopisni fotograf. Svojom fotografijom pokušava da uhvati pravi trenutak koji govori o životu i kulturi svojih likova. Rado se fokusira na provokativne, vizuelno zanimljive trenutke. Iz cijelog autorovog djela zrači nostalgija za svijetom koji nepovratno nestaje pod diktatom globalizacije“.

O svom stvaralaštvu autor je zapisao: „Većina nas cijeli život na licu nosi masku. Za maskom skrivamo osjećanja, razmišljanja i namjere. Maske spadaju rijetko i tada često ostajemo šokirani time sto vidimo. Metamorfoze su proizvod mašte autora, dnevnik procesa u kome se lica sa fotografija postepeno pretvaraju u maske kao sto i mi godinama svjesno ili nesvjesno stvaramo svoj lik koji pokazujemo svijetu. Lica u Metamorfozama su izabrana iz raznih kultura i predstavljaju materijal koji se topi i nestaje u kotlu globalizacije koja svet pretvara u monotonu masu.“

Izložbu, koja će biti postavljena u galerijskom prostoru na prvom katu.  otvorit će Marija Saičić na platou ispred galerije.