Izložba “Grad” u Galeriji solidarnosti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. srpnja 2016. - 8:57
Autor: 

Izložba pod nazivom GRAD, Umjetničke kolaborativne grupe Dim Tim , otvara se u Galeriji solidarnosti, palača Pima  u Kotoru, 2. kolovoza (utorak), 2016. u 21 sat. Organizator izložbe  je OJU Muzeji, Galerija solidarnosti.

 Danijela Mršulja Vasić je rođena 1979. godine u Kotoru. Diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti, odsjek vajarstvo, u Beogradu 2005godine, magistrirala je 2009.godine, trenutno priprema doktorat na istom fakultetu. Danijela je imala osamnaest samostalnih i veliki broj grupnih izložbi. Njene skulpture se nalaze u javnim prostorima u Njemačkoj, Austriji, Italijii, CrnojGori.

Milenko Vasić , rođen 1952. godine je izlagao fotografije i slike na deset samostalnih i preko četrdeset grupnih izložbi u Srbiji i inozemstvu. Nagrađivan je više puta za fotografiju.

Danijela Mršulja Vasić i Milenko Vasić rade zajedno na različitim umjetničkim projektima od 2011, a 2012. formiraju Umjetničku kolaborativnu grupu Dim Tim.

Samostalne izložbe:
2015. Post War Raw, Galerija Marko K. Gregović, Petrovac, Crna Gora / jul
Zeitgeist, AltstadtGalerie, Gmund in Karnten, Austrija / maj-jun
Post War, Prodajna galerija Beograd / mart
2014. Kloniranje slike, ISSU Perpetuum Mobile galerija, Beograd
Crypto, Zvono galerija, Beograd
2013. Metamorfoze ili Alibi za retoriku utopijske arhitekture, Nova galerija, Beograd
200, Galerija Umjetničkog muzeja Crne Gore, galerija Atelje DADO, Cetinje

Radovi Dim Tima nalaze se u kolekcijama: Deutsche Telekom, Wiener Stadtische osiguranje, Benetton Art Collection, Gmund, Lienzi Villach Austrija, Hefej Kina, Radix Beograd, Porto Montenegro u Tivtu, Kotoru, Banja luci, Novom Sadu, Ženevi, Pragu.