Izložba grafičarke Jelene Jovančov

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. rujna 2015. - 9:38
Autor: 

Izložba grafičarke Jelene Jovančov, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenego (u Domu Vojske), i trajat će do 15. listopada. Umjetnica se tivatskoj publici predstavlja sa selektivnim izborom grafika iz ciklusa radova „Iluzivna stvarnost“ (lažna stvarnost u refleksijama) i manjim podciklusom  „Refleksije“.

Jovančov je magistrirala na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju i članica je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2008., kao i članica Međunarodnog društva Mecotinte (Florida, USA) od ove godine. Dva puta je predstavljala Crnu Goru na međunarodnom bijenalu suvremene umjetnosti u Pekingu (BIAB) 2012. i 2015. godine. Imala je 11 samostalnih izložbi i preko 135 selektiranih nacionalnih i međunarodnih izložbi, među kojima su i prestižne izložbe u inozemstvu.

Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za eksperimentalne grafike, objekte – skulpture i fotografije – jedna od njih je i nagrada Lubarda, Milunović, Stijović za grafiku, tradicionalne godišnje nagrade Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore 2009. godine.