Izložba „Kotorski vizuelni umjetnici 2017.“ u subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. studenog 2017. - 10:34
Autor: 

Žiri u sastavu  Franović Gordana, povjesničarka umjetnosti, predsjednica i članovi, akademski slikari  Odalović Ratko i Burić Ilija su na Sjednici održanoj 14. 11.  2017. godine donijeli  Odluku da na XII. izložbi ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2017.’’ sudjeluju:  Daliborka Kordić, Dušica Ivetić, Dubravka Milivojević, Zoran Petrušić, Mile Albijanić, Jovana Pestorić, Milodarka Milatović Stamatović, Milenko Premović, Perunika Premović i Lana Bokan.

Žiri je je jednoglasno konstatirao  da su ovi umjetnici u skladu s propozicijama izložbe na vrijeme dostavili svoja djela i prateću dokumentaciju.

Najbolji likovni rad za 2017. godinu nastao u Kotoru, je jednoglasnim izborom žirija, rad Lane Bokan pod nazivom „Tre sorelle“.

Inspirirana tradicijom Boke, Lana je utjelovila suvremeni prikaz legende o tri sestre. Poigravajući se s materijalima, poput čipkanog miljea (koji je dio tradicije Boke) kao i gipsa, realizirala  je suvremenu zanimljivu tvorevinu.

Otvaranje izložbe „Kotorski vizuelni umjetnici 2017.“ je u renoviranoj Gradskoj galeriji u subotu 18. 11. 2017.g. u 19 sati.