Izložba Kreativnog centra Tivat večeras u Porto Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 17. lipnja 2017. - 9:01
Autor: 

Izložba likovnih radova Kreativnog centra Tivat pod nazivom Jedrilice i more bit će otvorena večeras u 20 sati u Jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske) – 15 radova mladih kreativaca Tivta bit će svojevrsna nagrada za 1. i 2. mjesto na PMYC junskoj regati koja je zakazana za nedjelju, 18. lipnja, u akvatoriju tivatskog zaljeva..

Ovo je prva tematska izložba sudionika/ca likovnih radionica, od 5 do 15 godina, u Kreativnom centru Tivat, i koristili su likovnu tehniku pastel na kartonu – umjetnički izraz mališana vezan je za motive mora, jedara, konopa, i svega onog što asocira je na ovaj sport ali i „način života“ primoraca.

Ovom izložbom željeli smo da spojimo jedrenje i umjetnost - podržimo mlade kreaitivce i afirmišemo umjetnost među jedriličarima, istakla je menadžerka Jahting kluba Jenny Putock.

Kreativni centar Tivat zadnjih 6 godina uspješno relizira likovne programe za djecu,mlade i odrasle u Tivtu. Imali su preko 10 kolektivnih izložbi polaznika likovnih radionica koji su na svojevrstan način obagatili kulturnu ponudu grada.

Postavka je nastala u predhodna nepuna dva mjeseca što govori o posvećenosti i umješnosti mladih stvaralaca. Ovu izložbu vidimo kao početak uspješne saradnje, putem koje promovišemo umjetnost i prirodne resurse, povezujemo kreativnost i aktivnosti na moru, pružamo priliku najmlađima da se izraze i budu prepoznati kao bogatsvo i budućnost našeg grada, istakla je Iva Čelanović, art lider Kreativnog centra Tivat.