Izložba Monike Pelegrini u Petrovcu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. kolovoza 2015. - 9:03
Autor: 

U Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu, u galeriji „Marko K. Gregović“  u  četvrtak 20.kolovoza  u 21 sat bit će otvorena samostalna izložba slika i crteža Monike Pelegrini.

Umjetnica će se predstaviti serijom slika, crteža i  grafika u tehnici  - ulje na platnu, tuš na papiru i drvorez. Izložit će 26 radova srednjeg formata.

Monika Pelegrini ( Monica Pellegrini) rođena je 15. prosinca 1988.godine u Modeni (Italija).

Nakon završetka umjetničke gimnazije 2007. godine nastavlja studije u Bolonji na “Accademia di Belle Arti ”-  odsjek  za slikarstvo (u klasi prof. Massimo Pulini i Rinaldo Novali). Diplomirala je 2012. godine s najvišom ocjenom i pohvalom. Trenutno pohađa postdiplomske studije povijesti  umjetnosti u Bolonji.

Radi kao samostalni umjetnik za državne i privatne enterijere i surađuje za “Artantis”, “Il Muro Magazine”, “Weidmannsheil” i “Cultora”.

Izložba u Petrovcu, pod nazivom „Essenza/Esencija“ je istovremeno i prvo predstavljanje ove umjetnice u Crnoj Gori.

O svom radu umjetnica kaže:

„Posljednjih godina moj umjetnički izraz evoluirao je ka figuri kao ogledalu identiteta. Izražavajući se kroz različite stilove, istražujući kompozicijske mogućnosti došla sam do savršene sinteze slikarskog sklada. Trenutno radim u raznim umjetničkim tehnikama fokusirajući se na figuru kao objekat, koji u dejstvu prirodnih elementa, prenosi precizan utisak. Moja osnovna želja je da pretvorim u sliku stara značenja alegorijske apstrakcije tumačeći ih u savremenom ključu.

Kako na slikama tako i na crtežima u stalnoj sam potrazi za suštinom prikaza, posvećujući posebnu pažnju prostornosti, kao osnovnom elementu koji se ostvaruje kroz neodređeno vrijeme i mjesto. Radovi, nastali tehnikama drvorez i tuš na papiru, predstavljaju istraživanje figure u prostoru, kratkotrajne interpretacije trenutnih utisaka reprodukovanih kroz posmatranje prirodne suštine.“

Izložba će biti otvorena do 30.kolovoza 2015. godine.