Izložba radova Aleksandra Miličića u Galeriji solidarnosti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 29. srpnja 2020. - 7:30
Autor: 

„Reimagine“ – naziv je izložbe radova Aleksandra Miličića, grafičkog dizajnera iz Podgorice, koja će biti otvorena u četvrtak,  30. 7., u 20 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu, u Kotoru.

Izložbu će otvoriti grafička dizajnerica Radmila Beća Radulović.  

Likovnoj publici bit će predstavljen ciklus od 17 radova pod nazivom „Reimagine",  koji preispituje trenutnu globalnu situaciju i daje osvrt na razmišljanja uslijed aktuelne pandemije.

„Ciklus Reimagine vidim kao savremenu likovnu verziju Bokačovog Dekamerona – svaki rad je, kao i kod Bokača, priča, prožet porukom da uprkos svemu treba uživati u svakom trenutku. Aleksa ide korak dalje, vizionarski, i u svojim radovima daje svoje viđenje cijele situacije koja je svijet zadesila posljednjih mjeseci 2020. godine i šalje nam poruku da Reimagine – zamislimo opet naš svijet” – o radu Miličića zapisala je Aleksandra Simeunović, povjesničarka umjetnosti.

„Aleksandar Miličić (rođen u Nikšiću) bavi se dizajnom i advertajzingom od 1999. godine. Magistar je primijenjene umjetnosti i međunarodnog marketinga. Za svoj rad nagrađivan je na domaćim i inostranim konkursima, a izložbe je imao u Podgorici, Beogradu, Berlinu, Londonu, Limi, Sao Paulu i Porto Alegreu“.