Izložba slika Ane –Marije Pasković u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. prosinca 2016. - 10:18
Autor: 

U četvrtak, 15. prosinca,  u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, prvi put će  izlagati  svoje slike Tivćanka Ana-Marija Pasković. Izložba će biti otvorena u 20 sati.

 

„U plavoj ariji“ naziv je izložbe,  o kojoj Dubravka Jovanović kaže : “Kistom Tivćanke Ane Marije Pasković kaplje vrijeme mora i kamena  što ga fermavaju fasade starih primorskih kuća, ponti i parapeta, onih koji su još ostali u životu.
Bove i lanterne  skupile sjećanja na vezane barke i fišćot vapora, a kapelice i crkve na otocima zavjetne riječi predaka šapuću moru.
Tamo đe Gospa spava, budni su valovi za nove plovidbe duha i gušta svih onih koji moraju kolurom, notom, perom  u hodočašću ljepotama Boke Kotorske....Zato sam pred  slikama Ane Marije Pasković zastala duže, kao pred oblacima koji slike tvore i oblicima koji se odmah rasprše ali se drugi, novi crtaju nebeskim platnom.
Čini mi se da Ana Marija moleći bdije da zaustavi taj bokun neba što je sišao u nas i taj komadić mora što u akorde vječne bokeške pjesme zrijeva.
Kroz škura sopstvene duše ova mlada slikarka prostor i plavu ariju koju diše, sebi hoće da pokori, pa joj zavičaj u jedno oko staje, drugim se iznova rađa...
Ani Mariji  da se barke, vesla, jedra i sidra bonacom  ogledaju u zatone i vale, u pila i počule,  da joj zlatna žica treperi uz more za nove slike.“


Ana-Marija Pasković, rođena je 8.7.1990. godine u Kotoru. Završila je menadžment za sigurnost marina i jahti. Ovo je prvi put da se samostalno predstavlja u galerijskom prostoru. Izlaže 22 rada, tehnikom ulje na platnu. Trenutno živi i stvara u Tivtu.