Izložba slika „Moonlight Sonata” u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. veljače 2022. - 9:55
Autor: 

Izložba slika „Moonlight Sonata”, akademskog slikara Milovana Pavićevića, bit će otvorena u Muzeju i galeriji Tivat u četvrtak, 10. 2.,  u 19 sati.

Milovan Pavićević je rođen u Nikšiću. Nakon završetka studija na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, pohađao je “Facultad de bellas artes” Malaga, u okviru programa mobilnosti za studente Erasmus+. Pored samostalnih izložbi u Duhovnom centru Nikšić i „Café Galerija” Nikšić izlagao je na kolektivnoj izložbi studenata u Podgorici i PAF galeriji - umjetnički festival Lustica Bay, Tivat. Oslikao je murale u suradnji sa Fondacijom Marija Kotri i Sigurnom ženskom kućom.

“Kada je riječ o slikarstvu ono što me trenutno najviše pokreće jeste polje apstraktnog ekspresionizma. A najviše djelujem u tehnikama ulje na platnu i akrilik. Pored slikanja bavim se fotografijom, instalacijom a zanima me i umjetnost performansa. Da bih uspio da realizujem svoje radove prvenstveno mi pomaže slušanje zvuka odnosno muzike. A najviše klasične, kao što su Betoven i Mocart. Umjetnica koja je imala uticaj na moj rad jeste Joan Mitchell, Cecily Brown, Willem de Kooning . U svojim radovima se trudim istaći trenutak, koji mogu prenijeti na posmatrača”- zapisao je autor o svom djelu.

Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju otvorit će povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.