Izložba „Slike mojih prijatelja“ otvorena sinoć u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. svibnja 2018. - 8:53
Autor: 

Izložba „Slike mojih prijatelja“ otvorena je sinoć u Muzeju i galeriji Tivat.

U suradnji sa Galerijom „Most“,  koja ove godine slavi 24 godine postojanja  u izložbenom prostoru izloženo je 25 radova poznatih i priznatih crnogorskih umjetnika. Među autorima čija su djela izložena su: Gojko Berkuljan, Branko Filipović - Filo, Miodrag Dado Đurić, Vojo Tatar, Mišo Vemić, Nikola Vujišević, Branko Stamatović, Cvetko Leinović, Milka Vujović, Draško Dragaš, Ratko Odalović, Ljubo Popadić, Vasa Dolovački, Momčilo Macanović, Katarina Švabić, Dragan Karadžić, Zoran Krulj, Ljiljana Kolundžić, Nikola Radović, Milovan Miki Radulović i Boris Dragojević.

Izložbu je otvorila teoretičarka i povjesničarka umjetnosti mr. Jelena Bujišić, koja je izrazila zadovoljstvo izložbom koja je okupila velike umjetnike crnogorske likovne scene. Naziv koji nosi ova izložba, kako kaže, dat je u spomen na prvu izložbu koja je u studenom 1988. godine u Biljardi organizirana od strane vlasnika galerije „Most“ Branka Kovačevića.

Jedan od autora izložbe Milorad Beki Kovačević se osvrnuo na suradnju s poznatim umjetnicima čija su djela i sinoć izložena te nas podsjetio na značaj galerije čije godine postojanja govore o kvaliteti dugogodišnjeg rada o čemu svjedoči preko 300 samostalnih, kolektivnih i međunarodnih izložbi.

Izložbu možete pogledati do 16.5.