Izložba „Stare i rijetke knjige – Zbirka Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 15. ožujka 2019. - 10:52
Autor: 

Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru 19.3.  organizira izložbu „Stare i rijetke knjige – Zbirka Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor” , s početkom u 19 sati.

Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru u svojoj biblioteci ima bogatu zbirku starih i rijetkih knjiga većinom pomorske tematike koje ujedno predstavljaju kulturno dobro i dio su bogate pomorske baštine Boke kotorske. U katalogu koji prati ovu izložbu kao u vitrinama i na panelima prikazujemo  reprezentativne primjerke, koji se smatraju starim i rijetkim knjigama. Na izložbi će biti predstavljena  knjižna građa koju čine primjerci iz vremena 17., 18., i prve polovice 19. st. Ovu staru i rijetku bibliotekarsku  građu sačinjavaju četiri stare i rijetke knjige iz 17. vijeka, 47 knjiga iz 18. st. i 323 knjige iz 19. st. do 1860. godine.

Autori izložbe su: Slavko Dabinović, Danijela Nikčević i Tomislav Bonić.

Na izložbi će govoriti: Andro Radulović, direktor Pomorskog muzeja i Slavko Dabinović jedan od autora kataloga i izložbe.  Izložbu će otvoriti Jasmina Bajo, bibliotekarska savjetnica u Gradskoj biblioteci Kulturnog centra u Kotoru.