Izložba talijanskog autora Marka Grasija u Portu Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 13. kolovoza 2016. - 9:17
Autor: 

 

Izložba pod nazivom Oh! You Pretty Things autora Marka Grasija (Marco Grassi), u koprodukciji poznate talijanske galerije s Kaprija Liquid Art System i crnogorske galerije Gayo, bit će postavljena u utorak, 16. kolovoza, u Zbirci pomorskog nasljeđa, u 21 sat.

 

Marco Grassi je svoj umjetnički identitet izgradio na neobičan način: razdvajajući kompanktne djelove slika i pokušavajući da iz njih razumije esenciju portreta koje radi. Lica i tijela koje Grassi slika nemaju jedinstvenu konturu, jer oni „izlaze“ iz kombinacije različitih boja na njegov svojstveno „neuredan način“, nanoseći ih likovnom špatulom. Na ovaj način, autor hvata fizičke i emocionalne karakteristike svojih modela i otvara beskrajnu raspravu u povijesti slikastva: koja je granica između stvarnosti i apstrakcije?

 

Grassi će se predstaviti sa ciklusom novih radova, koji imaju i zlatne motive. U dualizmu između oblika i bezobličnosti, između detalja i haosa, Grasijeva zlatna boja, spaja tradiciju i ekstremnu apstrakciju, istakao je kustos Marko Izolino (Marco Izzolino). Izolino dodaje da se ova Grasijeva platna razlikuju od svih do sad, po osobnosti frizura i odjeće koji su produžetak vlastitog unutarnjeg bića na portretima, s prepoznatim identitetom i umom. Ovaj zanimljiv vizualni kontrast podiže refleksiju u modernoj ideji koncepta „ikone“, jer su njegovi radovi svojevrsni „susret“ ikonografije i pop-kulture današnjice.

 

Liquid Art System je art projekt koji spaja galerije suvremene umjetnosti s Kaprija, iz Positana, Londona i Istanbula – s misijom njhovih umrežavanja i razmjene umjetnika. Prezentacija u nautičkom naselju Porto Montenegro je šansa da jahting klijentela, rezidenti naselja i njihovi gosti, kao i tivatska likovna javnost, po prvi put u Crnoj Gori, uživa u umjetničkoj ediciji ove prestižne galerije.

 

Izložba će biti postavljena do 31. kolovoza.