Izložba „Ususret prirodi“ otvorena u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 04. kolovoza 2018. - 10:27
Autor: 

Izložba „Ususret prirodi“ otvorena je sinoć u Muzeju i galeriji Buća Luković u Tivtu. U organizaciji su sudjelovali direktorica Muzeja i galerije Tivat Jelena Bujišić, kao i donedavni potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović. Na izložbi su odabrani radovi četvero umjetnika iz Hrvatske koje je odabrala kustosica izložbe Nevenka Šarčević, povjesničarka umjetnosti. Svoja djela su predstavili: akademski slikar Grgur Akrap, akademske slikarice Natalija Borčić i Ana Ratković-Sobota, kao i akademski kipar Petar Dolić, koji, nažalost, nije mogao nazočiti izložbi.

„Večeras smo se okupili jednim divnim povodom. Pored toga što imamo predivne radove divnih autora iz Zagreba, ovo je početak jedne saradnje između Tivta i Hrvatske na ovom polju“, kazala je Jelena Bujišić.

Kustosica izložbe Nevenka Šarčević izrazila je zahvalnost svima koji su nesebično pomogli da se ova izložba realizira te nam približila motive i teme umjetničkih djela koji su sinoć izloženi.

Program izložbenog događaja želi potaknuti okupljanje i razgovor s likovnim umjetnicima iz Zagreba i Boke kotorske, što bi trebalo doprinijeti povezivanju i komunikaciji u likovnom području. Riječ je o mlađim autorima koji su posljednjih godina na hrvatskoj likovnoj sceni itekako zadobili pozornost stručne i šire javnosti. Ono što povezuje izložbeni koncept jest odabir motiva iz prirode, ali i različitost doživljaja i suvremenih interpretacijskih likovnih mogućnosti. Težnja je održavanje kulturnog programa Izložbi recentnog hrvatskog slikarstva i kiparstva kojim će se senzibilizirati šira publika za recentnu likovnost Hrvatske i kulturnu povezanost s Crnom Gorom, napose s prostorom Boke kotorske.

Izložba će biti otvorena dva tjedna.