Izložbe u OJU Muzeji Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 18. studenog 2014. - 9:41
Autor: 

Povodom Dana Općine Kotor, u srijedu 19. studenog  u 19 sati , u  Muzeju grada Perasta, održat će se  otvorenje izložbe „Ruski samovari“ – iz privatne kolekcije g. Andrije Katurića, autorice  Mirjane Vukasović, dokumentaristice  u Muzeju grada Perasta, a od 19:30 sati promocija romana „Mig“ g. Gojka Čelebića.

Izložbu „Ruski samovari“ otvorit će njegova ekselencija Nesterenko Andrej Aleksejevič, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik  Ruske Federacije u Crnoj Gori. Ruski samovari su dio kolekcije, gospodina Andrije Katurića iz Risna, koji će na otvorenju izložbe ispričati priču o njegovoj sedamdesetogodišnjoj ljubavi prema kolekcionarstvu.


O djelu „Mig“, govorit će autor Gojko Čelebić i Mirjana Vukasović iz Muzeja grada Perasta. Kao i većina romana g. Čelebića i ovaj roman je inspiriran Bokom kotorskom i govori o Kotoru s početka 80. godina prošlog stoljeća.Večer će biti upotpunjena glazbenim programom Danice Nikić, Milice Lalošević i Dejana Krivokapića.

U četvrtak, 20.studenog u 18:30 sati u galeriji solidarnosti bit će otvorena izložba pod nazivom "Slovenačka umjetnost" iz fonda galerije solidarnosti. Izložbu će otvoriti njegova ekselencija Vladimir Gasparič, veleposlanik Republike Slovenije u Crnoj Gori.