Jazz bend - Muzička škola Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 29. travnja 2014. - 11:04
Autor: 

U okviru manifestacije April mjesec džeza, sutra večer 30. travnja u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa - Porto Montenegro Tivat, priču o džezu predstavit će džez band Muzičke škole Tivat.

U protekle tri godine, koliko bend i postoji, učenici su ostvarili veliki broj zapaženih nastupa u Tivtu, Kotoru i Cetinju.Pored jazz standarda također izvode pop-rock i evergreen hitove. Bend nastupa u sustavu koji čine solo-gitara, ritam-gitara, bas-gitara, vokal i bubnjevi, a od ove godine obogaćen je i duvačkom sekcijom (saksofon, klarinet, truba, trombon). Profesori koji ih pripremaju su Martinović Božidar i Lalošević Milica.

Članovi benda su : Aleksa Jelić - solo gitara, Đorđe Čavor - ritam gitara, Matej Knezović - bas gitara, Matija Deretić - bas gitara, Darija Lazarenko - vokal i Damjan Pavlović - bubnjevi.

Puhačku sekciju čine : Lara Bubanja (klarinet), Maša Mudreša (saksofon), Sanja Đukić (truba) i Nemanja Marić (trombon).

Na repertoaru će biti sljedeće skladbe: Moondance, Stand by me, Feeling good, Somewhere over the rainbow, Oh darling, What a wonderful world, New York New York, Fly me to the moon, Walking on sunshine, Hit the road Jack.

Pored navedenih učenika u džez bandu, nastupit će i Goran Ševaljević, profesor harmonike u Muzičkoj školi Tivat koji će na ovom instrumentu predstaviti kompozicije u džez obradi.