Katedralni zbor Svetog Tripuna

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 29. listopada 2014. - 10:20

Nakon ljetne pauze, s radom je nastavio katedralni zbor Svetoga Tripuna. Na poziv kotorskog biskupa mons. Ilije Janjića i po želji pokojnog maestra prof. Nikole Čučića, nova dirigentica zbora je profesorica Andrea Orlando, iz Kotora, dugogodišnja orguljašica i članica zbora. Prof. Orlando je također profesorica klavira, voditeljica nekoliko klapa i Dječjeg zbora "Leptirići".

 

"Iznimna je čast, da pored toliko glazbenika koje Kotor ima, maestro Čučić, odabere baš mene da vodim ovakav zbor za koji mislim da i ne treba pominjati koliko kvalitetan je bio u svom radu i kakve je uspjehe ostvario do sada. Poznato je da su najveći svjetski zborovi upravo katedralni, i zaista je čast biti pjevač jednog takvog zbora" kazala je prof. Orlando za Radio Dux.

 

Katedralni zbor je oduvijek bio mješovitog tipa, i trenutačno je u fazi okupljanja, te se mogu priključiti svi zainteresirani pjevači. Probe se održavaju u dvorani Biskupskog ordinarijata u Kotoru, utorkom i petkom u 19 sati.

Po riječima profesorice Orlando, zbor će nastaviti tradiciju održavanja Božićnog koncerta na Stjepandan, 27.prosinca.

 

 

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, maestro Nikola Nikša Čučić dao je ogroman doprinos razvoju glazbene  kulture, bio je voditelj katedralnog zbora pedeset godina, s manjim prekidima. Nositelj je papinskog odlikovanja 'Pro Ecclesia et Pontifice' i dobitnik Nagrade za životno djelo Udruženja kompozitora Crne Gore.